Gisteren was het dan eindelijk zover. Na maanden erop wachten en ernaartoe leven, vertrok ik naar Curaçao. Zoals sommigen al weten begin ik later met mijn stage dan ‘normaal’. Officieel zou het begin februari van start moeten gaan. Omdat ik meer tijd nodig had om alles geregeld te krijgen (financiën, huisvesting en aaaalle bijbehorende zaken) en vrij laat de knoop doorhakte om toch wel naar het buitenland te gaan, heb ik het 2 maanden vooruit geschoven. Dus terwijl iedereen begon aan zijn stage en/of vertrok naar het buitenland, was ik hard aan het werken en regelen. En gisteren mocht ik dan eindelijk ook gaan.

Om 12:55 Nederlandse tijd zou ik vliegen. Met gemixte gevoelens vertrokken we naar Schiphol. Het is natuurlijk super leuk allemaal, maar ook zo spannend. Ook omdat ik nog nooit alleen heb gevlogen en dan meteen zo ver zou gaan en zo lang weg blijf. Het afscheid viel dan ook wel een beetje zwaar. En ik mis iedereen nu al! Heb de afgelopen tijd ook zoveel liefde mogen meemaken – op zulke momenten word je eraan herinnerd wat je aan iemand hebt. En mensen hebben ongelofelijk veel voor mij gedaan en ik heb zoveel lieve mensen om me heen, dat ik me daarom alleen al een gelukkig mens voel. Nog niet eens om deze geweldige kans. Dus even een shoutout naar alle vrienden/familieleden ❤. Uit het oog, maar zeker niet uit het hart!

Wakker worden om 6:00u. De zon nog niet volledig op, maar al wel lekker weer!
Mijn gezelschap op de vroege ochtend: de hond van het huis

Eenmaal in het vliegtuig had ik bijna de neiging om te schreeuwen dat ik toch niet wilde en weer mee naar huis zou gaan haha, maar gelukkig trok dat (na 5 uren ofzo 😂) wel weer wat weg. Een tekening die mijn neefje bij afscheid op Schiphol had gegeven gaf wat troost gedurende de vlucht, haha.
Tussendoor even gestopt op Sint Maarten (met een suuupervette landing vlak over het strand heen :o) en na 3kwartier vlogen we verder naar Curaçao.

Wakker worden om 6:00u. De zon nog niet volledig op, maar al wel lekker weer!
Wakker worden om 6:00u. De zon nog niet volledig op, maar al wel lekker weer!

Om 18:45 lokale tijd kwam ik aan en ik werd door iemand van het huis opgehaald. Helaas was het al donker, dus veel zag ik niet. Wel kon ik de handelskade even snel spotten. Op de rest moest ik maar even wachten! Verder was de eerste indruk van het huis erg goed. Het is er netjes, nieuwe kamer met nieuwe douche, nieuw zwembad, superchille palapa in de tuin en lieve meiden die me meteen welkom heetten.

Pirate Bay

Maandagochtend was ik al vroeg wakker. Sowieso was ik ’s nachts constant wakker, maar om 6:00u had ik het al wel gehad en besloot ik op te staan. Natuurlijk was er nog niemand op, dus heb ik onder de palapa gechillt. Later op de ochtend hadden we een paasbrunch met alle meiden hier en vervolgens zijn we naar het strand gegaan.
Onderweg nog de optocht door Otrobanda ter viering van Pasen gezien, zo gezellig! En daarna op Pirate Bay van de zon genoten en mijn eerste duik in de zee genomen.

Optocht in Otrobanda
Optocht in Otrobanda

Nu is het 18:30u, rond 20:00u gaan we eten halen (een of ander BBQ afhaal, ben benieuwd). De eerste dag was tot nu toe erg leuk, morgen nog een strand bezoeken! En dan begint woensdag mijn stage.